الثلاثاء، 6 مارس 2018

Mohamed Shama

كيفية الحصول علي فيزا البحث عن عمل في ألمانيا

فيزا البحث عن عمل في ألمانيا

 فيزا البحث عن العمل و فيزا A17 بالتفصيل

فيزا البحث عن عمل فى ألمانيا هى أحد أنواع الفيزا فى ألمانيا ، وبالطبع الغرض منها مفهوم من اسمها وهو البحث عن عمل فى المانيا، وتمنح هذه الفيزا لمدة 6 أشهر وإذا حصل الشخص على العمل فى المانيا من خلال فيزا العمل فإنه يمكنه البقاء على أرض ألمانيا دون العودة إلى بلده وتقديم طلب تحويل الفيزا من فيزا البحث عن عمل إلى إقامة عمل فى ألمانيا بشكل رسمى.
البحث عن العمل في الوقت الحالي ليست متاحة للمجال الطبى والمتاح للأطباء هي فيزا A17 و تعرف بالمعادلة و دا مقال مجمع عنها " الطب البشرى والاسنان و الصيدلة و البيطرى" من هنا

لازم عشان تعرف مهنتك او وظيفتك متاحة هناك في المانيا فلازم تبدأ تبحث عنها في مواقع الشغل في المانيا
بعض مواقع للبحث عن عمل في المانيا

- https://www.jobbörse.de
- http://www.make-it-in-germany.com
- https://www.linkedin.com
- https://www.absolventa.de
- https://www.monster.de
- https://www.stepstone.de
- https://www.xing.com
- https://de.indeed.com
- http://de.dice.com
- https://www.xing.com
- https://www.kimeta.de
- https://www.stepstone.de/en
- https://www.jobmensa.de
- https://www.jobkralle.de/jobs
- https://www.jobworld.de
- https://www.gulp.de
- https://www.yourfirm.de
- http://www.praktikum.de
- http://berlinstartupjobs.com/
- https://www.pst.ag/
- https://stackoverflow.com/
- www.jobboerse.arbeitsagentur.de
- https://www.glassdoor.com/index.htm
- https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/en/index.php
- http://www.arbeiten.de/jobs/arbeit-in-deutschland.html
- http://de.jobrapido.com/
- http://www.bewerbungsdschungel.com
- http://www.planet-beruf.de/schuelerinnen/
- https://www.arbeitsagentur.de/
- http://www.bauingenieur24.de/stellenmarkt

الاوراق المطلوبة للتقديم علي فيزا البحث عن عمل

1- صور شخصية: مقاس 35 مم * 45 مم, بشرط ظهور كامل الوجه في الصورة بشكل واضح وبالطبع يمنع وجود أي مؤثرات في الصورة وتكون بخلفية بيضاء.
2- ال CV باللغة الألمانية.
3- تأمين صحي: ساري ومعترف به.
إذا كانت لديك شهادات خبرة في شركات في بلدك أرفقها في الملف لأنها ستزيد من فرصة قبولك في الفيزا.
4- يجب علي المتقدم أن يقدم مايثبت أنه يملك المال الكافي للإنفاق علي نفسه طوال مدة تواجده في ألمانيا (6 شهور) ويكون ذلك عن طريق فتح حساب مجمد في بنك ألماني.
إذا كان لديك قريب في ألمانيا بإمكانه ان يضمنك بشرط أن يكون راتبه يكفي لكليكما.
5- الخطاب التحفيزي:"Motivationsschreibenوفي هذا الخطاب تكتب سبب رغبتك في السفر لألمانيا للبحث عن عمل, ولماذا لا تبحث عن عمل في بلدك الام, وماذا ستستفيد أنت من العمل في ألمانيا.
حاول قدر الإمكان أن توجز في كلامك ولا تزيد عن صفحة أو صفحة ونصف.
هام: الخطاب التحفيزي من أهم الأوراق المطلوبة ويجب الإهتمام به جداً جداً فبناء عليه سيتم قبولك.
6- التمكن من الألمانية: يجب علي المتقدم أن يكون متحدثاً للغة الألمانية ويفضل ان يزيد مستواه اللغوي عن المستوي B1
7- بعد الإنتهاء من جمع الاوراق توجه إلي موقع السفارة في بلدك وقم بسحب مستندويجب ملء المستند باللغة الالمانية.

بعض الملاحظات:

توجد بعض المواقع التي تطلب منك أموالاً بغرض الحصول علي وظيفة لك .. هذه المواقع نصابة! لا تدفع أي شئ لأحد وابحث بنفسك 

الأوراق المطلوبة لفيزا A17 للأطباء و المجال الطبى 

اقرأ أيضاً: البلو كارد الالماني
1- ابلكيشن السفارة من هنا
2- 3 صور الشخصية من هنا
3- الاقرار القانوني وقع عليه وامضي فقط من هنا
7- لو رايح تشتغل بالألمانى فيفضل يكون معاك ع الاقلB2 / B1
و لو رايح شغل بالانجليزى فيكون معاك ايلتس و ميقلش عن B2 و يبقا معاك مثلا المانى A1 or A2
10 – لازم تثبت ان شهادتك الجامعية معتمدة في المانيا و هتعرف من البوست دة
https://www.facebook.com/groups/311111149267612/permalink/444540182591374/
11- الايميلات اللى بينك و بين الشركات ع الأقل تبين انك بحثت
12- يعنى شهادة خبرة / كورسات / اتش ار / اى حاجة زيادة مش مكتوبة في الورقة دى ولازم طبعا تكون بالانجليزى او ألمانى

 بعض التجارب للحصول على الفيزا من السفارة الألمانية فى مصر

فيزا البحث عن العمل في ألمانيا

Hossam Meselhy
July 5, 2016
بسم الله الرحمن الرحيم .. كل عام وانتم بخير وعيد سعيد عليكم 
ناس كتير طلبت منى اقولهم عن نوع الفيزا دى لالمانيا .. ف ان شاء الله هشرح الفيزا وطريقتها هنا عسى ان تنفع حد ولو فى اى استفسار ربنا يقدرنى واجاوب
اولا الفيزا دى مش زى ماهو شائع للاطباء فقط .. الفيزا دى لاى مهنة ليها مجال وسوق عمل فى المانيا .. ومدتها 6 اشهر فقط تدور فيهم على شغل هناك ..
الفيزا مش طالبة ليفل معين من الللغة الالمانية .. الا انهم ممكن يرخموا على بعض الناس ويطلبوا ليفل معين (غالبال الرخامة دى بتبقى على الاطباء او اى مهنة بتتعامل بصفة مباشرة مع مواطنين المان )



طبعا كاى فيزا بتحجز معاد وتروح تقدم ورقك وبتتسال سؤالين عاديين خالص رايح فين هتدور على شغل ازاى ( ودة بتبتقى محضرة فى search plan بتدقمها مع الورق ) هتعد فين ( ودى بتجيبلهم حجز هوستل او اى مكان هتعد فية ومش لازم عقد شقة 6 شهور يعنى ) وبتسال الكام سؤال دول بس غالبا بيبقى حد رخم اللى بيسال عشان يجيب اخرك  وبتمشى والرد فى خلال شهر تقريبا ولو فى اى حاجة هما عاوزينها منك بيتصلوا بيك يقوللولك عاوزين كذا
لازم تبقى عامل تأمين طبى لمدة 6 شهور ومعاك حساب بنكى فية حوالى اكتر من 45 الف جنية ( مش حساب مغلق فى المانيا ولا حاجة .. حساب هنا عادى خالص ) وللضمان فى ناس ساعات بيترخم عليها ويقولوهم هاتوا حساب بنكى ( غالبا دى فى حالة انهم مش مقتنعين ان مجالك لية شغل هناك فدة نوع من انواع الرخامة بس ) وللضمان زى ماقولت هات ضامن معاك .. والدك او والدتك بكشف حساب محترم ليهم وتعمل ورقة انهم ضامنين ليك وبيمضوا فى السفارة وببتوثق الورقة هناك وبتقدمها
بس كدة
== 45 الف و الكلام دة من سنة و الدولار كان اقل من دلوقتى
Eslam Mostafa
November 20, 2016
الحمد لله والفضل لله تعالي ..
كنت مقدم على فيزا بحث عن عمل والحمد لله لسه واصلانى .. حكتب التجربه لعلها تكون مفيده ..
الفيزا اخدت بالظبط 10 ايام من ساعة ما قدمت ورقى لحد ما استلمتها .. الورق اللى قدمته يالظبط :
ابلكيشن الفيزا
الاقرار القانونى الجديد
شهادة البكالوريوس وبيان مواد ودرجات مترجم وموثق ف السفاره (ااسفاره خدت الصور وسابتلى الاصل )
كشف حساب من بنك ف مصر .. بس كان فيه مبلغ كبير . محدش سألني على حساب البنك ف المانيا
CV & Motivation letter ( all in English)
حجز اوتيل .. وهى دى كانت اكتر حاجه اهتموا ف السؤال عنها ف انترفيو السفاره . انت حتقعد فين هناك ومدن ايه اللى ناوى تدور فيها على شغل واشمعنى الدن دى .. وانا كتبت اسماء شركات انا كنت عملت معاها انترفيوز قبل كده وطبعت الرسايل اللى بعتوهالى عشان الانترفيوز
شهادة A2 من ADK




شهادة IELTS
HR letter من الشغل عندى فىه مرتبي الحالى
انا مجالى IT
وكان بقالى حوالى 6 شهور بدور على شغل وجالى كذا انترفيو من اكتر من شركه كل ده ضروري تقوله وتقدم كل ال ميلات دى . اهم حاجه اهتموا بيها هو انت حتدور على شغل فين وايه نوعية الشغل والمدن اللى حتدور فيها واشمعنى المدن دى
انترفيو السفاره كان بالضبط ربع ساعه واتسألت كام سؤال المانى على انجلش كانت كلها حوالين خطتك ايه وشغلك ايه وكده
Mohammed Osama
February 2. 2017
السلام عليكم
احب انقل لكم تجربتى يمكن تفيد حد
أنا قدمت على فيزا بحث عن عمل في مجال هندسة البرمجيات
جاتلي الفيزا بعد معاد الانترفيو بحوالي شهر و إسبوع
الأوراق اللي قدمتها
--------------------
- حجز فندق مبدئي (حجزت في هوستل ١٠ أيام)
- تأمين صحي من أليانز
- bank statement كنت حاطط في حسابي الفلوس باليورو
كان ساعتها الفورم الجديد بتاع الحساب المغلق و كنت باعت إيميلات ل deutsche bank عشان معرفتش أبعت ورق إيه بالزبط، مردوش عليا، حاولت مع بنوك تانية موافقوش، المهم قدمت من غير حساب مغلق
- شهادة التخرج و بيان بالمواد والدرجات متوثقين من السفارة
- لازم تثبت إن شهادة الجامعة معترف بها في ألمانيا هتدور على جامعتك و تخصصك من على موقع أنابين و تطبع الصفحة و تاخدها معاك
- CV
لازم يكون فورما معترف بيها في ألمانيا
مثال من موقع جامعة دويسبورغ
https://www.uni-due.de/…/…/content/abz/muster_lebenslauf.pdf
- Motivation Letter
لازم تكتب فيها ليه إخترت المدينة اللي هتقدم عليها و ناوي تدور على شغل إزاي search plan
- شهادة لغة يفضل طبعا ألماني و إنجليزي أنا كنت مقدم بألماني A2 و ايلتس
- شهادة خبرة من HR
بقيت الأوراق
---------------


اقرأ أيضاً: تعلم اللغة الألمانية أونلاين



- أهم حاجة الإيميلات اللي بينك وبين الشركات في ألمانية عشان تثبت إنك فعلا بتدور على شغل و فعلا ليك فرصة كويسة إنك تلاقي شغل لو كان معاك كمان معاد انترفيو في ألمانيا يبقى كويس جدا. لازم تطبع الإيميلات و تاخدها معاك حتى لو كانت إيميلات رفض (بس يستحسن يكون معاك كم إيميل يثبت إنك عملت انترفيوز)
كام ملحوظة كدة
---------------
- الموظفة سألتني ليه مافتحتش حساب مغلق و إقتنعت لما ورتلها الإيميلات بتاعت البنوك
- ماتفكرش تقدم على الفيزا إلا لما تكون جربت تقدم على شغل الأول. لازم تكون متأكد إن ليك فرصة كويسة تلاقي شغل. نصيحتي إبدأ فكر بعد ما تعمل ١٠ انترفيوز أو أكتر. لازم يكون عندك إكسبرينس كويسة عشان الشغل في ألمانيا عايز ناس شاطرة
- الورق اللي قدمته كان كله بالإنجليزي
___________________________________
اخيرا بقا
- متفكرش تقدم غير لما يكون معاك خبرة ع الاقل سنة


- لو انت معاك دبلومة او اى شهادة غير الثانوية فتقدر تدخل ع موقع انبيان و تشوف شهادتك معتمدة والا لاء
- لو انت هتقدم ع مجال غير مجالك فلازم يبقا معاك خبرة و خبرة كويسة و اتقال ليا ان فيه اتنين دخلوا ع مجال غير مجالهم واحد اترفض و واحد لاء فبلاش مجازفة
- لو انت ملقتش شغل فى خلال ال ٦ شهور معرفش ممكن تكمل والا ترجع مصر
- لو انت اشتغلت فتقدر تعمل لم شمل للزوجة والاطفال
- محدش يسألنى ايه فرص مجالى و شغلها موجود والا لاء و بإنهى لغة .. لان انا معرفش و اودامك المواقع و ابحث و محتاجة مجهود منك
- ممكن وانت بتبحث من و انت هنا فى مصر فممكن تجيب عقد عمل ومتطلعش بحث عن عمل و تطلع ع عمل علطول و مش هتحتاج حساب بنكى.. فمتفقدش الامل يعنى و حاول
- أعرف مهندس سافر على عقد عمل و هو مش معاه شهادات لغة المانى والا انجليزى بس كان بيتكلم انجليزى كويس و الشركة وافقت بيه و السفارة مطلبتش شهادة لغة
..............................................
لو فيه اى حاجة غلط قايلها او معلومات ناقصة فياريت اللى يعرف يقولى
..............................................
طبعا اشكر
Ahmed Sokary
و مدام Menna Mo'men
لانهم فادونى فى معلومات كتير
#فيزا_البحث_عن_عمل_فى_المانيا
بقلم: 
Ahmed Adel Heikal
بالتوفيق